Női és férfi döntő a Bridge kupáért

2008. április 30. (szerda) 23:46 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Női és férfi döntő a Bridge kupáértFUTSALBAN A SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT ÉS A MŰEGYETEM A LEGJOBB

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából a Széchenyi István Egyetem rendezte a Magyar Egyetemi–Főiskolai Bajnokság női és férfi futsal döntőjét a „Bridge” kupáért.
 

A futsal speciális, kevésbé pattanó labdával játszott teremfoci, ahol a kapus mellett négy mezőnyjátékos alkot egy-egy csapatot. A játékidő 2x20 perc futó órával, félidőnként egy alkalommal 1 perces időkérési lehetőség van. Az idei döntő névadója, főtámogatója a „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub. A győriek most rendezték a harmadik futsal döntőt, s ezzel a játék hazai meghonosításában úttörő szerepet vállaltak.

A sporteseményen a női mezőnyben a NYME Savaria Egyetemi Központ, Szombathely, a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara és a vendéglátó Széchenyi István Egyetem csapatai mérkőztek. A férfiaknál a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a vendéglátó győri egyetem szerepelt.

A lányoknál a Savaria Egyetemi Központ, Szombathely lett az első (Kiss Emília, Kovács Eszter, Rácz Zsófia, Tóth Gabriella, Görög Emese, Horváth Nóra, Kovács Vivien, Bertók Katalin, Varga Petra, Szarka-K. Barbara. Edző: Sákovics Péter.), a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara a második, a harmadik helyen a debreceniek, a negyediken a vendéglátó győriek végeztek. A fiúknál a Műegyetem (Rudolf Zoltán, Rajnai Gábor, Balaskó Lajos, Palásthy István, Holczer Gábor, Virág Zoltán, Nagy Gergely, Horváth Levente, Baki Balázs, Hegyi Péter, Fazekas Tamás, Gubán Péter, Neubauer Máté. Edzők: Nagy Gergely, Dubics Zoltán), a Szegedi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Debreceni Egyetem lett a sorrend. A győztes csapatok a BRIDGE Kupát nyerték.

A legjobb mezőnyjátékos díját Gáspár Cecília (SE Testnevelési és Sporttudományi Kar) illetve Kádas Miklós (SZE), a legjobb kapus elismerést Fábián Nóra (SZE) és Kovács György (Debreceni Egyetem), a torna gólkirályának felajánlott tárgyjutalmat a lányoknál az 5 gólós Rácz Zsófia (Savaria Egyetemi Központ), a fiúknál a 7 gólos Pájer Tamás (SZTE) vehette át.

Horváth Cs. Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja a záróünnepségen mindegyik csapatnak egy-egy futsal labdát adott át.

Eredmények

 

További információ